A Microsoft megveszi a Minecraft gyártóját

A Microsoft előrehaladott tárgyalásokat folytat a Minecraft gyártója, a Mojang AB felvásárlásáról – írta meg riportjában tegnap a The Wall Street Journal. A lap értesülése szerint a svéd cégért akár több mint kétmilliárd dollárt is fizetnének, és valószínűleg már a héten aláírják a megállapodást – bár a források szerint olyan részletkérdéseket kell még tisztázni, melyek akár a kudarc lehetőségét, a tárgyalások megszakadását is magukban hordozzák.

A cégek nem kommentálták a tudósítás állításait, de a Journal megjegyzi, hogy az akvizíció mindenképp nagy meglepetés lenne, mivel a Mojang alapítója, a független játékkészítő Markkus „Notch” Persson mindeddig kerülte a befektetőket, és különösen rossz véleménye van a Windows 8-ról, mely szerinte veszélyezteti a független játékokat. A Bloomberg hírügynökség azonban úgy tudja, épp Persson kezdeményezte a tárgyalásokat.

A 2009-ben megjelent Minecraft egyébként igen sikeres, eddig több mint ötvenmillió licencet értékesítettek, a gyártó cég tavaly 100 millió dolláros profittal zárta az évet.

Azóta történt

Előzmények