Letölthető az Internet Explorer 11 Windows 7-es változata

Elérhetővé tette a Microsoft az Internet Explorer 11 végleges, Windows 7 operációs rendszerre szánt változatát. A böngésző fejlesztőknek szánt előzetese júliusban jelent meg, a nyilvános végfelhasználói előzetes pedig szeptember közepén, mától pedig letölthető a 95 nyelven beszélő végleges verzió.

A bekapcsolt automatikus rendszerfrissítéssel rendelkező felhasználók közül azok kapják meg először a végleges változatot, akik eddig az előzetes verziót használták, majd a következő napokban mindenki megkapja az új böngészőt. Akiknél ez a funkció nincs engedélyezve, ezen a linken tudják elindítani a letöltést.

A Windows 7-es és Windows 8.1-es IE 11 nagyrészt megegyezik, de azért akad néhány eltérés is. A windows 7-es változatban a címsor marad felül, az eddig megszokott helyén, míg a Windows 8.1-ben ez alulra került. Az újfajta füles nézet is 8.1 exkluzivitás maradt, ahogy az SPDY protokoll és a fejlett védett mód alatt elérhető biztonsági fejlesztések is.

A Microsoft szerint az Internet Explorer lényegesen gyorsabb böngészési élményt kínál, mint a korábbi verziók, és ugyanazt a fejlett Chakra kódnevű JavaScript motort használja, amit a 8.1-es IE 11. Szerencsére a WebGL támogatás is megmaradt a Windows 7 alatt is.

Azóta történt

  • Javította a Flash Playert az Adobe

    A cég frissítette a lejátszót, hogy megakadályozza az Internet Explorer néhány napja felfedezett kritikus sérülékenységének kihasználását.

  • Új nevet kaphat az Internet Explorer

    A fejlesztői csapat tagjai között vita folyik arról, hogy hasznos lenne-e a múlttal az elnevezésben is szakítani.

Előzmények