Idén is lesz magyar csapat a Microsoft Imagine Cup versenyen

A Mistory egyetemistákból álló csapata képviselheti Magyarországot a Microsoft Imagine Cup globális döntőjében – jelentette be Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke szerdán Budapesten, a korábbi és jelenlegi Microsoft Imagine Cup résztvevőkkel tartott háttérbeszélgetésen.

A Mistory április végén nyerte meg az Imagine Cup magyarországi döntőjét, most pedig a regionális döntőben vívta ki a továbbjutás jogát. A legjobbak a globális döntőben a Microsoft vezérigazgatójának, Satya Nadellának is prezentálhatják ötletüket július 27-31. között Seattle-ben. A technológiai partnerségen túl a legjobban teljesítő csapatoknak a projektjeik piacra viteléhez – a verseny fődíjaiként – öttől ötvenezer dollárig terjedő pénzbeli támogatást is nyújt a Microsoft. A tavalyi döntőben a szegedi TEP csapata sikert sikerre halmozott a nemzetközi megmérettetésen virtuális állatkájával, amely mozgásra és egészséges életmódra ösztönöz.

Mit fejlesztett a Mistory?

A Mistory új élménnyé varázsolja a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték, több állomással, ahol különféle játékos feladatokat oldhatunk meg. A fiatal fejlesztőknek arra is van ötletük, hogy mindezt hogyan tudja használni az üzleti szektor vagy akár a turisztikai iparág.

A Mistory Magyarország legjobb 16, fiatalokból álló alkalmazásfejlesztői csapata közül lett az első áprilisban, a helyi felkészítő szakaszra pedig rekordszámú, összesen 44 csapat jelentkezett idén. A csapat alkalmazása a városnézést köti össze a kalandjátékok világával. Az applikációban az első, és eddig egyetlen elérhető város Budapest. A csapat felkérésére bárki írhat olyan érdekes fikciós történeteket a városról, amelyeknek a fővárosban sétálva a felhasználók maguk is részesei lehetnek. Aki például a „Gyilkosság a Deák téren” című sétára kattint, máris virtuális nyomozásra indulhat az ötödik kerületi Erzsébet téren található  „startmezőről”. A képzeletbeli nyomkeresés során pedig megismerheti Budapest nagyon is valóságos nevezetességeit és rejtett kincseit. Így miután megfejtették a rejtélyt és megtalálták a gyilkost, új szemmel nézhetnek a városra.

Azóta történt

Előzmények