Nem fogad leveleket a Hotmail.hu

Napok óta technikai hiba keseríti a Hotmail.hu-felhasználók egy részének életét. Többen jelezték – olvasóink közül is –, hogy a Windows Live Mail e-mail szolgáltatás tavaly magyar domén alatt elindított változata nem fogadja a beérkező üzeneteket. A hiba a Hotmail.com-on nem jelentkezik.

A szolgáltatás terméktámogatási fórumán olvasható panaszok szerint az érintett felhasználók augusztus 15-én kaptak utoljára leveleket, azóta semmilyen üzenet nem érkezik a fiókokba. Az elküldött üzeneteket a levelezőszerver a következő hibaüzenettel dobja vissza: a fogadószerver visszautasítja a kapcsolódást, a kézbesítés időtúllépés miatt megszakadt.

A Microsoft tud a hibajelenségről, a fórumban reagált a Windows Live supportja: ők először egyedi problémákra gyanakodtak, majd miután még többen jelezték a hibát, „szakértőknek továbbították” azt. „A kivizsgálás kis időt vesz igénybe. Türelmüket addig is köszönjük!” – írta az egyik helpdeskes.

A felhasználók közben egyre türelmetlenebbek. Az egyikük azt írja: a hotmailes címével adott fel hirdetést augusztus 15-én, de azt azóta sem tudta aktiválni, mert a visszaigazoló e-mailt nem kapta meg. Egy másik fióktulajdonos felhívta a terméktámogatást, de nem tudtak neki felvilágosítással szolgálni. „Mivel tanácsot nem tudott adni a türelmen kívül, ezért elköszöntem tőle. A visszakapjuk-e majd az elveszett e-maileket kérdésemre pedig nem is tudott felelni” – panaszolta.

Az ügyben tegnap megkerestük a Microsoft Magyarországot: rákérdeztünk a hiba okára, és arra, hogy a Hotmail.hu-felhasználók mekkora hányadát érinti, a vállalat azonban egyelőre nem adott választ a kérdéseinkre.

Előzmények