Még lehet jelentkezni az Excel-világbajnokságra

A Training360 oktató cég szervezésében, a Microsoft Magyarország támogatásával indul a verseny, ahol az Excelben keresik Magyarország legjobbját.

A bajnokság lebonyolítása

A versenyt a 18-22 éves iskolai jogviszonnyal és magyar állampolgársággal rendelkező diákok számára írták ki (a 22. életév betöltésének határideje június 15.). Mivel a hazai verseny a világbajnokság előválogatója, a verseny feladatait angol nyelven készítették el.

A hazai Office-bajnokságra nevezési, illetve részvételi díj nincs. A versenyen induláshoz Windows 7 (vagy frissebb OS) és az Excel általános ismeretével kell rendelkezni.

Első lépésként regisztrálni kell a weboldalon, legkésőbb június 9-én éjfélig. A jelentkező 24 órán belül e-mailt kap, melyben a versennyel kapcsolatos összes technikai részletről beszámolnak. A verseny június 11-én 14:00-15:00 között az e-mailben megadott linken lesz elérhető: egy angol nyelvű online tesztet kell önállóan megoldani, adott idő (60 perc) alatt.

A megoldásokat pontozzák, és az első 10 legtöbb pontot összegyűjtő (pontegyenlőség esetén a rövidebb idő alatt megoldó) számára a Training360 Kft. egy-egy hivatalos nemzetközi Microsoft Office Specialist (MOS) vizsga letételére feljogosító vizsgakupont biztosít, melynek segítségével a Training360 hivatalos Certiport vizsgaközpontjában június 19-én letehető a hivatalos Excel-vizsga.

Döntő

A Training360 munkatársai a sikeres vizsga után személyes beszélgetésre is behívják a legjobbakat a cég irodájába. A legjobb 10 közötti végleges rangsor a MOS vizsgán elért pontszám, a vizsga és a személyes beszélgetés nyomán kialakult összkép együttes eredményeként alakul ki.

A verseny győztese megkapja a jogot arra, hogy Magyarország képviseletében a verseny kiírójának költségén benevezzen a 2015. augusztus 9-13. között a texasi Dallasban megrendezésre kerülő Office világbajnokságra.

Azóta történt

Előzmények