Újabb magyar siker, újra Amerikában

Néhány éve még volt az IT cafén egy blogszemléző rovat, ahol a legérdekesebb olyan blogok napi tartalmaira hívtuk fel a figyelmet, amelyek vagy egyértelműen techblogok voltak, vagy olyan határterületekről adtak hírt, amelyek szoros kapcsolatban állnak az informatikai fejlesztésekkel.

Amikor ezek között válogattam nap mint nap, az egyik kedvencem volt Meskó Bertalan itthon is sokak által ismert és elismert, többszörös díjnyertes blogja, a MedIQ, mivel szerzője – amellett hogy részese a fejlesztéseknek – különös érdeklődéssel követte az egészségügyi informatika eseményeit mind Magyarországon, mind külföldön.

Meskó Bertalan kitartó munkája láthatólag nem veszett kárba, hiszen a napokban nagyot lépett előre: a világ egyik vezető hírügynöksége, a CNN is felfigyelt az angol nyelven is figyelemre méltó tartalmakat kínáló orvosra, és lehetőséget adtak neki arra, hogy egy összefoglaló híradásban a világlap oldalán írja meg véleményét arról, hogy szerinte milyen új lehetőségeket kínál az egészségügyi informatikában a mobil eszközök mögött lévő technológia.

A rövid cikk nyilvánvalóan nem a szakmai közönségnek szól, csak felvillantja az egyes szakterületek vívmányait és lehetőségeit – ismeretterjesztő célzattal.

De profi módon ismeretterjesztést végezni legalább olyan súlyos és komoly feladat – sőt! –, mint szakcikkeket írni. És ha egy magyar szakember odáig jut, hogy a havi több mint kétmilliárd oldalletöltést produkáló CNN oldalán az üzleti rovatban egy ilyen cikket közölhet, megérdemli mindannyiunk elismerését.

Gratulálunk, Meskó Bertalan!