Mesésen nyitott a magyar Kickstarter projekt

Tizenhatezer angol fontot akart összegyűjteni a Bedtime Bedding csapata Kickstarteres projektjükkel május végéig, de már az első két nap alatt sikerült elérni a kitűzött célt. Az interaktív ágyneműszett eddig 84 támogatóval büszkélkedhet, ez átlagosan 200 fontnyi támogatást jelent.

Interaktív takaróhuzat (klikk!)
Interaktív takaróhuzat (klikk!) [+]

A Czintos Dóra és Vitvera Gábor által alapított startup egy felmérés alapján arra jutott, hogy a kisgyermekes szülők mindössze 13 százaléka olvas fel rendszeresen mesét az aprónépnek. Céljuk megkönnyíteni a felnőttek dolgát és még izgalmasabbá tenni a gyerekek számára az esti mesét az interaktív szett révén. A Bedtime Bedding teljes készlete három plüssfigurát, róluk mintázott pizsamát, ágyneműhuzatot tartalmaz, emellett tartozék még az okostelefonokra telepíthető alkalmazás is, amely különböző történetekkel van tele arra az esetre, ha kifogynánk az ötletekből.

Lehetnek más helyszínek is
Lehetnek más helyszínek is [+]

A takaróhuzat a rávarrt zsebek és kinyitható fülek, illetve a mintázat segítségével interaktív helyszínt ad a mesének, így nem csak szóban hangozhatnak el a történetek, azok el is játszhatók a plüssállatokkal. Amennyiben sikerül 80 000 angol fontot összekalapozni a Kickstarteren, a készítők véglegesítik a Messzi-messzi Királyság, vagy az Őskor-Park mintázatú huzatokat, melyekhez szintén jár a három plüssfigura. Ha a Bedtime Bedding legmerészebb álma is megvalósul, azaz összejön 120 000 font, akkor mind a három szettből választhatnak a támogatók.

A készítők hangsúlyozzák, hogy az alkalmazás (melyet már 1 fontnyi támogatásért cserébe letölthetünk) nem helyettesíti a szülői mesélést, az csak ötleteket ad arra, hogy miről szóljon az aktuális történet. Pont azért készítették el a szettet, hogy közelebb hozzák a gyerekeket és a felnőtteket, illetve együtt élhessék át a mesék által teremtett világ csodáját, így az alkalmazás nem tartalmazza a történetek végét, azokat már közösen kell kitalálni.

Azóta történt

Előzmények