Megújult a Lap.hu

Hirdetés

A Sanoma Budapest Zrt. Újmédia-divíziója a Lap.hu látogatóinak és szerkesztőinek visszajelzései, valamint többek között szemkamerás kutatási eredmények alapján átalakította a komolyabban legutóbb 2004-ben megújított katalógust – jelentette be ma a kiadó. A változás legszembeötlőbb eleme, hogy az eddigi háromhasábos helyett négyhasábos tagolást vezettek be, az új hasábban jobban kézre eső helyen érhető el néhány új vagy eddig kevésbé előtérben lévő korábbi funkció. Például az „Új linkek” és az RSS segítségével egyszerűbb nyomon követni az adott témakörök bővülését. Egyszerűbbé vált a hírlevélre való feliratkozás, és hangsúlyosabbak lettek a témakörökhöz kapcsolódó fórumok is, ahol a felhasználók segítséget kérhetnek egymástól, vagy elmondhatják a véleményüket.

Újdonság a hírek a témában doboz megjelenése is, ami lehetővé teszi a lapszerkesztők számára, hogy külső, a témájukhoz kapcsolódó oldalak RSS-eit is befűzzék az oldalukba. Ugyancsak változás, hogy a linkeket rendszerező dobozok „felnyithatóvá” váltak: kattintás után megjelennek az adott dobozban lévő linkek mellett a lapszerkesztők részletesebb szöveges ajánlásai (már ahol vannak ilyenek), lehetőség van az ajánlott honlapok osztályozására és a hibás linkek jelzésére is, az „Add a Startlaphoz” gomb segítségével pedig a látogatók a nekik tetsző linkeket a saját Startlapjukhoz adhatják hozzá.

A kiadó közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy most már a gyűjtemény minden lapja akadálymentesített, vagyis vakok és gyengén látók is könnyebben használhatják ezentúl a katalógust, pontosabban annak speciális változatát.

Azóta történt

  • A Sanomáé az Olcsobbat.hu

    Az ár-összehasonlító oldal megtartja saját nevét és arculatát, nem olvasztják össze a Kirakat.hu-val.

Előzmények