Megtalálta új vezérét a HP

Hirdetés

Mark Hurd
Mark Hurd

A Hewlett-Packard Mark Hurdöt, az ohiói központú NCR Corp. vezetőjét választotta az év elején váratlan hirtelenséggel menesztett Carly Fiorina utódjául: ő lesz a HP elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke – formális beiktatása ma várható.

A közgazdász diplomával rendelkező Hurd 1980-ban csatlakozott az elsősorban ATM-jeiről ismert NCR-hez. A 90-es évek végétől a cég vállalati ügyfeleknek adattárház-szolgáltatást és ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftvereket nyújtó – jól menő – Teradata üzletágát vezette; 2003-ban nevezték ki elnök-vezérigazgatóvá.

Irányítása alatt az NCR eredményei látványosan javultak. A 28 000 főt foglalkoztató cég nyeresége tavaly 285 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 58 milliós szintről, miközben a költségeket is jelentősen sikerült lefaragni. Hurd kinevezése óta az NCR-papírok értéke 332 százalékkal ugrott meg.

Elemzők szerint azonban a HP esetében nem várhatók ilyen gyors eredmények. Hurd több mint 20 éve dolgozott az NCR-nél, amikor annak első emberévé választották, így mindent tudott a vállalatról, ám a tízszer nagyobb árbevételt hozó HP-t közel sem ismeri olyan behatóan. Ráadásul a változtatásokat a Dell és az IBM nyomása mellett kell majd levezényelnie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények