Megjelent az új VIPRE vírusirtó

Az amerikai Sunbelt Software kiadta VIPRE nevű vírus- és kémprogram-védelmi programjának új, 4.0-s verzióját. A VIPRE Antivirus 4.0-t azoknak ajánlják, akik már rendelkeznek tűzfallal, míg a VIPRE Antivirus Premium teljes védelmet biztosít, integrált tűzfallal és behatolás-megelőző rendszereivel. A vállalatok számára kínált Enterprise kiadásokban új menedzsmentfelület és könnyű távtelepítési lehetőség segíti a hálózatok védelmét.

Hirdetés

A VIPRE legújabb kiadásának újdonsága a 64 bites rootkiteltávolító, illetve a Firefoxban is működő víruskeresés. Emellett a program számos megoldással védi a felhasználó számítógépét. Ilyen a napi 30-60 ezer új károkozó leírásával bővülő adatbázisból óránként letöltött frissítés, az ismeretlen kártevők ellen bevetett virtualizációs viselkedéselemző rendszer, az MX-V, valamint a rootkitek felderítésére és eltávolítására szolgáló FirstScan technológia, amely még a Windows betöltődése előtt távolítja el a kártevőket. A VIPRE az e-mailekből eltávolítja a káros csatolmányokat, a kártevőkre mutató linkeket és blokkolja az adathalász leveleket. Ez a modul az Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Live Mail és Thunderbird kliensekkel működik együtt, de természetesen bármilyen más levelezőkliens POP3/SMTP kapcsolatait is ellenőrzi. A szoftver Premium kiadásában a Kerio technológián alapuló személyi tűzfal mellett webes URL-szűrő, reklámszűrő és spamszűrő is található.

A vállalati felhasználóknak szánt VIPRE Enterprise és Enterprise Premium 4.0 újdonsága az egyszerű távtelepítés és az új központi felügyeleti motor, amely több telephelyre, több ügyfélhez való telepítést is támogat, míg a rendszergazdai jogosultságok kiosztásával a helyi irányítás is rugalmasan delegálható.

A VIPRE Antivirus és a CounterSpy angol nyelvű egyéni és vállalati verziói már elérhetőek a magyar forgalmazó Yellow Cube Kft. weboldalán. Az érvényes VIPRE- és Sunbelt Personal Firewall licenccel rendelkező felhasználók ingyenesen térhetnek át a VIPRE Antivirus Premium változatára, míg a 3.1-es VIPRE-verzióval rendelkezők egy kedvezményes, egyszeri váltási díjért vehetik igénybe a VIPRE Premiumot – közölte a cég. A Sunbelt továbbra is kínálja ún. családi licenckonstrukcióját is, ennek birtokában bármennyi PC-re telepíthető a családban a védelmi szoftver.

Azóta történt

Előzmények