Megjelent az eurokonform Windows

A mai naptól elérhető a Microsoft médialejátszójától megfosztott Windows XP operációs rendszer. Amint arról többször hírt adtunk, a Windows Media Player nélküli változat kiadására az Európai Bizottság kötelezte a szoftvervállalatot. A cég ellen folytatott európai versenyügyi vizsgálatot lezáró ítélet ugyan még tavaly márciusban született, ám annak végrehajtására csak most, a szankciók felfüggesztését kérő Microsoft-fellebbezés decemberi elutasítása után került sor.

Amint azt Szűcs Julianna, a Microsoft Magyarország PR-menedzsere érdeklődésünkre elmondta: az operációs rendszer már hazánkban is eljutott a pc-gyártókhoz, rövidesen pedig a viszonteladóknál, kereskedőknél is megvásárolható lesz. A Windows XP Home és Professional Reduced Media Edition verziója ugyanannyiba kerül, mint a teljes értékű változat, ezért a vállalat nem számít a termék iránti látványos érdeklődésre – tette hozzá.

A Microsoft honlapján egyébként megtekinthető azoknak az állományoknak a listája, melyek kimaradtak az eurokonform Windows-változatokból.

Azóta történt

Előzmények