Mégis bemutatta az Interjút a Sony

Újabb fordulat állt be a The Interview című film bemutatása kapcsán. A Sony Entertainment Pictures azután, hogy hackertámadás áldozatává vált, majd a támadókról kiderült, hogy Észak-Koreához köthető, magukra szabadságharcosként tekintő támadók azt akarták megakadályozni, hogy a Sony bemutassa a fent nevezett vígjátékát, amelyben a CIA igyekszik rávenni két újságírót arra, hogy likvidálják a koreai diktátort.

Pár napja a Sony képviselői még úgy nyilatkoztak, a tervezett december huszonötödikei bemutatót elhalasztják. Ezzel kapcsolatban az USA elnöke nemtetszését fejezte ki, szerinte a cégnek egyeztetnie kellett volna vele, nem pedig táncolni a hackerek kénye-kedve szerint.

Obama egyébként arányos válaszcsapást emlegetett múlt hét pénteken. Ez azért különösen érdekes, mert hétfőn viszont megszakadt az internetkapcsolat az észak-koreai vezetékes és mobilhálózatokon egyaránt, majd 10 órán át úgy is maradt. Az Fehér Ház szóvivője nem kívánta kommentálni az esetet.

Az utolsó pillanatban jött a fent említett legújabb fordulat: a Sony a Google Play, a YouTube Movies, az Xbox Video és saját oldalán is elérhetővé tette december 25-re a filmet, ugyan nem BitTorrenten, amint a VentureBeat javasolta, de rengeteg embert érhetnek el így.

Valójában soha nem adtuk fel, hogy bemutathatjuk a The Interview című filmet. Izgatottak vagyunk, ugyanis még néhány moziban is bemutatjuk majd Karácsony napján - állítja Michael Lynton a Sony vezérigazgatója. „Ezzel egy időben továbbra is arra fókuszáljuk erőinket hogy minél több platformon és moziban vetítsék a filmet, hogy a lehető legnagyobb közönséget érje el”.

Ha nincs Észak-Korea felháborodása, ha a GOP nem töri fel a Sony szervereit, akkor a Seth Rogen és James Franco által alakított újságírókra biztos, hogy közel sem lettek volna annyian kíváncsiak. Ahogy azt is érdemes megjegyezni, a Sony nagyon ügyesen lavírozik ebben a történetben, a közel 7 ezer fájl, aminek az eltulajdonítását elismerték, rég csak azokat érdekli, akiknek titkaira derülhet fény, mindenki más a filmről beszél.

Azóta történt

Előzmények