Megint van meghívó az iWiW-en

Noha korántsem váltott ki osztatlan lelkesedést a legnagyobb hazai közösségépítő oldal, az iWiW tagjai körében, hogy a portál a T-Online kezébe került, május óta az új tulajdonos komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az oldal élvezeti értéke a megfelelően méretezett kiszolgálóparknak köszönhetően javuljon. A szerverbővítéseknek köszönhetően az utóbbi hetekben látványosan gyorsult az iWiW, most pedig újra minden tag számára elérhetővé vált a meghívóküldés.

A T-Online közleménye szerint eddig hét új frontendszervert állítottak üzembe, amelyek az oldalak megjelenítésében, a nagyobb mennyiségű kérés kiszolgálása érdekében működnek. Eközben két másik új szerver is munkába állt, így ismét működik a „legrövidebb út” funkció, amely modern igazolása annak az elméletnek, hogy az emberek – éljenek bárhol is az országban – hat lépésben összekapcsolhatóak. Az elmúlt napokban az üzenetek küldését és fogadását kiszolgáló gépen hajtottak végre tárhelybővítést, és a feltöltött képeket is nagyobb tárhelyre költöztették. Az új szerverek beállításán túl bővítették a memória- és merevlemezkapacitást is: a szerverpark 24 GB memóriával és 2 terabyte diszkkel lett erősebb. A tartalékkapacitások kialakítása érdekében további három új szerver üzembe helyezése van folyamatban – áll a T-Online közleményében.

Az iWiW tagjainak száma május végére elérte a 800 000 főt. A statisztikákban továbbra is kiemelkedően teljesít a portál: az oldalletöltések alapján a második leglátogatottabb hazai weboldal, míg a látogatószám alapján a harmadik-negyedik a Webaudit ranglistáján. A tulajdonosok reményei szerint a meghívóküldési lehetőséggel a közösségi portál hamarosan elérheti az egymilliós taglétszámot, illetve látogatottságban megerősítheti a dobogós helyezését.

Azóta történt

  • Bloggal és szótárral újít a T-Online

    Az iWiW-felvásárlás után tovább folytatja a webkettes nyitást az Origo tulajdonosa.

  • Rekordszámú látogató az iWiW-en

    Nincs még egy olyan önálló weboldal Magyarországon, amelynek ennyi látogatója lenne.

Előzmények