Megint megroggyant a Gmail

Nem tesz jót az üzleti felhasználókat is kiszolgáló Gmail renoméjának, hogy a két héttel ezelőtti globális leállás után ma újabb szolgáltatáskieséssel kellett szembesülnie a postafiók-tulajdonosoknak. A rendszert üzemeltető Google szerint ezúttal jóval kevesebb felhasználót érint a hiba.

Hirdetés

Amely ma reggel jelentkezett. Az érintett felhasználók (a szerző is közéjük tartozik) azt tapasztalhatják, hogy a Gmail főoldalán be tudnak jelentkezni, de a leveleikhez nem jutnak el, mert az oldal betöltése és a folyamatjelző csík mozgása megszakad. A Google már délelőtt jelezte, hogy tudatában van a problémának. Amint a cég online szolgáltatásainak állapotáról tájékoztató ún. Apps Status Dashboardon olvasható: a „Google Mail hibája a felhasználók egy kis részhalmazát érinti”. A magyar idő szerint délután fél 3-kor publikált frissítés szerint a „szolgáltatás a felhasználók többsége számára helyreállt. A többi felhasználó az elkövetkező 24-36 órában számíthat erre.”

A vállalat sem azt nem közölte, hogy mi okozta a szolgáltatáskiesést, sem azt, hogy pontosan hány és milyen régióból internetező postafiók-tulajdonost érint a hiba.

A Google statisztikája szerint a Gmail – melynek becslések szerint világszerte több mint 113 millió felhasználója van – 2008-ban havonta átlagosan 10-15 percig nem volt elérhető.

Azóta történt

Előzmények