Megérkezett a negyedik generációs HANA

Az S4/HANA adatduplikációk nélkül dolgozik, a legmodernebb kezelőfelülettel rendelkezik, natív módon támogatja az üzleti kereskedelmi hálózatokat, a big data feladatokat, és egyaránt elérhető a felhőből, helyben telepített módon, vagy ezek kombinációjaként.

Az új termékben a hagyományos nagyvállalati szoftvercsomag összes kódsorát átírták. Ennek, és a HANA memória alapú technológiának köszönhetően ezernyolcszázszor gyorsabb analitikai képességet, tízszer kisebb hardverigényt ígér a Business Suite legújabb kiadása. Itt már egy rendszerben foglalnak helyet a vállalatirányítási, ügyfélkezelési, beszállítói, és más funkcionalitások, és az áttervezett üzleti modelleknek köszönhetően egy-egy feladat elvégzése négyszer kevesebb lépésben történik meg.

A negyedik generációs HANA bejelentése
A negyedik generációs HANA bejelentése (forrás: Twitter)

Az SAP szerint az S4/HANA használata nemcsak leegyszerűsíti a nagyvállalatok mindennapi működtetését a komplex világban, hanem kevesebb informatikai erőforrást is igényel.

A piacon már elérhető, negyedik generációs termékre könnyedén migrálhatnak az SAP nagyvállalati ügyfelei. A korai felhasználók között olyan világcégeket neveztek meg, mint például a PwC, a Deloitte, az Accenture. Az S4/HANA előállításában a szoftvergyártó magyar fejlesztőközpontja is részt vett, ők adatbiztonsági oldalról járultak hozzá a termék kibocsátásához.

Azóta történt

Előzmények

  • Magyarországon is bővít az SAP

    Átadták az SAP új irodaépületét a budapesti Graphisoft parkban. A 120 embernek helyet adó új irodára az üzleti szoftvercég bővülése miatt volt szükség: a vállalatnál tovább zajlik a létszámbővülés, hamarosan egy új szolgáltatási központot építenek fel Budapesten.

  • Budapesten járt az SAP Big Data kamionja

    A német vállalat több tucat jól érthető felhasználási lehetőséggel demózta a Big Data és az M2M technológiák felhasználási lehetőségeit.

  • Iszonyatos pénzért vett felhős céget az SAP

    A német szoftvergyártó története legnagyobb akvizíciója során az amerikai Concur szoftvercégért 8,3 milliárd dollárt fizet.