Elszállt a MÁV internetes jegyeladási rendszere

Az állami vasúttársaság ma közleményt adott ki, mely szerint a www.mav-start.hu weboldalon keresztül megvásárolt jegyeket kiadó automaták az ország egész területén nem üzemelnek. A MÁV-START közli, hogy szakemberek jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb újra az utasok rendelkezésére álljon a teljes e-ticket rendszer.

A tájékoztató szerint azok az utasok, akik már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki a jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra. Ehhez és a pótdíjazás elkerüléséhez mindenképp az együttműködésükre van szükség a vonaton: a menetjegy megvásárlásának igazolásaképpen feltétlenül szükséges, hogy megadják a jegyvizsgálónak az e-mail címüket és a vásárlás időpontját, aki az alapján egy ún. utasleadási lapot tölt ki. Az így megadott, későbbi bezazonosításhoz szükséges dokumentumok átadását követően a vonaton az utasoknak természetesen már nem kell menetjegyet váltaniuk. Az utasleadási lapot az utasnak el kell juttatni a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára e-mailben (eszrevetel@mav-start.hu), faxon (06 1 511 2093), levélben (MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf.: 56.) vagy személyesen.

A vasúttársaság kéri, hogy az ebben az időszakban nemzetközi jeggyel utazni szándékozók az indulás előtt keressék fel a személyes ügyfélszolgálatok egyikét. A társvasutak érintettsége folytán az ebben az időszakban nemzetközi jeggyel utazni szándékozók csak új menetjegy váltásával kezdhetik meg nemzetközi utazásukat, amit bármely nemzetközi pénztárban megválthatnak. Természetesen a regisztrált e-mail cím, a vásárlás időpontja megjelölésével, és az eredeti jegy benyújtásával az ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető az újonnan, pénztárnál váltott nemzetközi menetjegy kezelési költség levonása nélküli visszatérítése is. A MÁV-START kéri, hogy az át nem vett jegyeket utólagosan már ne vegyék ki a kioszkokból, ugyanakkor az okozott kényelmetlenségekért az utasok elnézését kéri a vasúttársaság.

Azóta történt

Előzmények