Térképre is ki lehet helyezni a Flickrre feltöltött képeket

A Yahoo népszerű fotótárhely szolgáltatása ma elindított egy már korábban beharangozott új eszközt, melynek segítségével a felhasználók a szintén megújult világtérképre helyezhetik el képeiket.

Az eddigi geotagging módszernél könnyebben kezelhető Flickr Places segítségével egyelőre körülbelül 100 ezer helyszínt lehet választani (mint a demón látható, szerencsésebb helyeken akár az utcára is rá lehet keresni, s bizonyos helyszíneken egyéb információkat is tartalmaz a térkép: időjárás, helyi idő stb.), majd egy egyszerűen csak oda kell húzni galériánkból a képet, ahol el szeretnénk helyezni. A fotóhoz, ahogy eddig is, a cím mellet meg lehet adni leírást és kulcsszavakat is. Kakul Srivastava, a Flickr vezető termékmenedzsere azt ígéri, hogy hetente 3–5000 új helyszínnel gyarapodik majd az adatbázis.

Van mit elhelyezni a térképen, ugyanis a napi 40 millió látogatóval rendelkező Flickrre feltöltött képek száma a közelmúltban érte el a 2 milliárdot, s naponta 2,5–3 millió új fotót helyeznek el az oldalon.

Azóta történt

Előzmények