Új funkció a Gmailben: részegen ne írj levelet!

Hirdetés

A Gmail fejlesztőcsapata érdekes eszközzel bővítette a szolgáltatást: a Mail Googles lehetőséget ad arra, hogy egy buliból hazatérve, még mámoros fejjel nehogy olyan leveleket küldjünk el, melyeket másnap megbánnánk.

Mail Googles

A „digitális szonda” pofonegyszerűen működik. Ha a felhasználó aktiválja az eszközt, akkor megadhatja, hogy mely időszakban kívánja a külső kontrollt, vagyis mikor van arra esély, hogy esetleg részeg felindultságában kíván levelezni (az alapbeállítás: péntek és szombat este 10-től hajnali 4-ig). Ha a fióktulajdonos ekkor akar elküldeni egy levelet, akkor a program matematikai feladatokat ad neki, melyek megoldására 60 másodperc áll rendelkezésre – ha nem sikerül, akkor a levelet nem lehet elküldeni.

Mail Googles

S ahogy a The Register szerkesztői megjegyzik: hasznos lenne kiterjeszteni az alkalmazást az Androidra is, hiszen az éjszakai telefonhívások következményei gyakran katasztrofálisabbak, mint az ilyenkor elküldött levelek. Igaz persze az is, hogy a jó matekosok olyanok szoktak lenni, hogy amikor a kulcslyukat már nehezen találják meg, számolni még mindig nagyon jól tudnak...

Azóta történt

Előzmények