Új szolgáltatás a Magyar Telekomtól: gáz és villany

Hirdetés

A Magyar Telekom úgy döntött, hogy kiterjedt értékesítési hálózatára építve földgáz- és villamosenergia-viszontértékesítésbe kezd – közölte ma a távközlési vállalat. Az energiapiaci belépéssel a társaság szélesíteni kívánja szolgáltatási körét a meglévő ügyfelei számára, illetve új telekommunikációs ügyfeleket kíván szerezni. A cég várakozásai szerint a villamosenergiai és földgázpiaci ajánlatai magasabb értékű telekommunikációs szolgáltatások értékesítését is elősegítik.

A piaci reakciók és az ügyfél-elégedettség felmérése érdekében a Magyar Telekom első lépésben 2010 áprilisától lakossági és üzleti ügyfeleinek csak meghatározott körében teszteli az új szolgáltatások iránti igényt, és e tapasztalatok alapján a második félévében mérlegeli az energiapiaci szerepvállalás további lehetőségeit.

A vállalat számára a magyar villamosenergia- és földgázpiaci liberalizáció 2009. júliusi lezárását követően vált lehetővé, hogy nagykereskedelmi partnerrel megállapodást kössön, és így a viszontértékesítéshez megfelelő mennyiségű villamosenergia és földgáz álljon rendelkezésére. A Magyar Telekom meglévő ügyfelei számára összekapcsolt termékként, a telekommunikációs szolgáltatásait kiegészítve fog villamosenergia- és földgázszolgáltatást kínálni – áll a vállalat közleményében.

Azóta történt

Előzmények