Ma jelenik meg a Vista SP1?

Ma készül el a Windows Vista első szervizcsomagjának (SP1) gyártásra kész, ún. RTM változata – írja a szaksajtó egy malajziai internetes oldal híradására hivatkozva. A Tech ARP beszámolója szerint a régóta várt pakkot két hullámban adja ki a Microsoft. A héten csak az angol, francia, német, spanyol és japán nyelvű csomagok jelennek meg és válnak letölthetővé, a többi lokalizáció – így a magyar verzió is – egy-két hét múlva készül csak el.

A szoftvervállalat által korábban közölt információk szerint a Vista SP1 mérete a Windows Update szolgáltatáson keresztül letöltve nagyjából 65 MB lesz, önálló csomagként pedig 450 MB (5 nyelv), illetve 550 MB (36 nyelv). A pakk számos újdonságot hoz, ezeket részletesen felsorolta egy korábbi írásában a Winportal magyar windowsos híroldal.

Legutóbb egy héttel ezelőtt frissítette a Microsoft a Vista SP1 tesztváltozatát: akkor a kiadásra jelölt változat (SP1 RC) hibajavításokkal frissített újabb verziója, az ún. Refresh 2 jelent meg. Ez – ellentétben a korábbi frissítéssel – nyilvánosan nem volt hozzáférhető, csak a tesztelésben részt vevő 15 000 önkéntes tölthette le a Microsoft Connect oldaláról.

Azóta történt

Előzmények