Letölthető a Firefox 5 bétája

Hirdetés

A Mozilla által nemrég bevezetett új – „adj ki korán, adj ki gyakran! – fejlesztési modellben követett ütemtervnek megfelelően felbukkant a bétacsatornában a Firefox 5-ös verziója. A végleges kiadás öt hét múlva érkezhet, az eredeti céldátum: június 21. volt.

A Firefox 5 bétájába a szokásos hibajavítások mellett belekerült a csatornaváltó, mellyel a felhasználók a különféle érettségi szintű verzióknak fenntartott fejlesztési csatornák közül (central, aurora, beta, release) választhatják ki a nekik megfelelőt. A fejlesztők javítottak a JavaScript-végrehajtás, a memóriakezelés, a canvas- és a hálózatkezelés teljesítményén, és jó néhány HTML5-funkcióval bővítették a böngésző repertoárját. Új a CSS-animációk támogatása, a néhány lokalizációban javított helyesírás-ellenőrző, a jobb asztali integráció Linuxon, valamit a felhasználó követésének letiltását lehetővé tévő Do-Not-Track beállítás kiemeltebb helyre történő áthelyezése. A változások teljes listája – angol nyelven – a kiadási megjegyzésekben olvasható.

A Firefox 5 bétája letölthető – magyar nyelvű felülettel is – számítógépekre és androidos okostelefonokra a Mozilla weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények