Letölthető a Vista SP2 bétája

A Microsoft október végén adta ki béta-tesztelőinek a Windows Vista és a Windows Server 2008 SP2 előzetes verzióját. A redmondi cég e hét kedden aztán elérhetővé tette a bétát az MSDN és a Technet előfizetői számára, tegnaptól pedig a Microsoft letöltőközponton keresztül immáron bárki telepítheti azokat 32 vagy 64 bites verzióban, de csak angol, német, francia, spanyol vagy japán nyelvi támogatással.

A publikus béták a szokásos Customer Preview Program (CPP) keretén belül érkeztek meg, azaz a cég elsősorban olyan fejlesztőket és szakembereket vett célba, akik tesztelni szeretnék a második javítócsomagot saját alkalmazási környezetükben. A szoftveróriás 2009 első felében tervezi a végleges verziójú SP2 kiadását, pontos dátumot a visszajelzések ismeretében közölnek.

A második szervizcsomag telepítésének követelménye – feltételezve, hogy a Windows nem talál inkompatibilis drivert – az első megléte. A Microsoft megerősítette, hogy a végleges SP2-verzió is meg fogja követelni az első javítócsomagot. Az okokat nagy valószínűséggel a javítócsomag méretbeli korlátaiban kereshetjük, hiszen a vállalat kisebb méretűre tervezi a második Service Packot az elsőnél, a két csomag összeolvasztása pedig óriási fájlt eredményezne.

Az átlagfelhasználót a végleges verziójú javítócsomag érkezéséig a Microsoft türelemre inti. Annál is inkább, mivel a bétát nem lehet majd a végleges verzióra cserélni, ahhoz előbb el kell távolítani a tesztváltozatot.

Azóta történt

Előzmények