Letölthető a Thunderbird 2.0 végleges változata


Ahogy ezt a Mozilla termékeinél szinte már megszokhattuk a frissítések mindig egy kicsit hamarabb elérhetőek a cég ftp-szervereiről, mint a hivatalos oldalakról – s bár mindig mérgelődő sajtónyilatkozatokat tesznek ezek után közzé, talán mégsem véletlenül van ez így.

Nemrég adtuk hírül, hogy elérhető a Thunderbird 2.0 kiadás első, úgynevezett kiadásra jelölt változata, s ha minden jól megy, akkor ez gyakorlatilag véglegesnek tekinthető. Alig egy hetet kellett várni, s már itt is van az utolsó verzió.

A kliens külalakja is megváltozott egy kicsit: keresztezték az önálló levelezőprogramot az XUL alapú felhasználói felülettel, s végső céljuk az önálló böngészővel történő tökéletes együttműködés kialakítása volt.

Újdonság a 2.0-s verziónál többek között a tages üzenetkezelés, az új felhasználói felület, az üzenetek esetében időbeli navigáció az eseménytörténetben, a könyvtárkezelés fejlesztése, továbbfejlesztett üzenetértesítő, az új üzenetekről előnézeti képet kapunk, ha a mappa fölé visszük a kurzort stb. A Thunderbird eddig is az egyik legjobb spamszűrővel ellátott levelezőkliensnek számított, s most ezt tovább javították, a Firefox adatbázisával történő együttműködést majd csak a 3.0-s változat esetében építik be a fejlesztők.

A Thunderbird 2.0 letölthető a Mozilla ftp-szervereiről Linuxra, Macre és Windowsra is, s természetesen elérhető a windowsos magyar nyelvű változat is. Figyelmeztetés: Ez még nem a hivatalos változat! Még akadhatnak apróbb kellemetlenségek, mi például a magyar helyesírás-ellenőrzőt még nem tudtuk telepíteni.

Azóta történt

Előzmények