Leköszön az Oracle pénzügyi vezetője

November 15-ével távozik az Oracle-től Greg Maffei pénzügyi igazgató – tudósított a CNET News.com. A cég nem keres új embert a pozíció betöltésére, a hírek szerint annak legfőbb várományosa Safra Catz Oracle-veterán, igazgatósági tag, jelenleg a cég globális terjeszkedését koordináló vezető.

Greg Maffei igen rövid ideig melegítette a pénzügyi igazgatói bársonyszéket, hiszen csak június végén csatlakozott a szoftvergyártóhoz. Ezzel ő a második olyan ember a cégnél, aki kevesebb mint egy év után köszön le a CFO-posztról – elődje, Harry You, kilenc hónapig töltötte be a tisztséget, mielőtt márciusban a BearingPointhoz igazolt volna.

Maffei is önszántából távozik – hogy hova, arról viszont ő is és az Oracle is hallgat. A távozó pénzügyi főnök csupán annyit mondott a sajtónak, hogy egy olyan területen ajánlottak neki lehetőséget, amely jobban illeszkedik a hosszú távú terveihez. Deborah Lilienthal Oracle szóvivő elárulta, az új cég nem a szoftveriparban tevékenykedik.

Egy névtelenséget kérő Oracle-forrás szerint Maffei rövid munkássága a cégnél éppen várható utódja, Catz miatt nem volt egy fényes állófogadás. A hat éve a cég szolgálatában álló, kulcspozícióban levő Catz és az új pénzügyi vezető igen sokat súrlódtak. A színfalak előtt természetesen ebből semmi nem látszik, a távozó Maffei így nyilatkozott utódjáról, "Safra nagyon okos nő, rengeteg korábbi tapasztalattal, biztosan jó CFO válik belőle". Larry Ellison vezérigazgató is szűkszavúan kommentálta a váltást: "Greg elmondta nekünk, hogy egy új, nagyszerű kihívásnak szeretne eleget tenni. Sok sikert kívánunk neki."

Azóta történt

Előzmények