Itt az ideje lecserélni a Windows 7 RC-t

Hirdetés

Fontos, bár már korábbról is ismert dátumok jelentek meg tegnap a Windows 7 hivatalos blogján Brandon LeBlanc tolmácsolásában. A Microsoft új operációs rendszerének kiadásra jelölt (RC) változatát futtató felhasználók 2010. június elsejéig vehetik igénybe a platform szolgáltatásait, ettől a naptól kezdve a Windows 7 működtetése jogtalannak minősül, mintha csak egy kalózpéldányt telepítettünk volna. Azonban mielőtt még véget érne a termék legális ciklusideje, folyamatosan felbukkanó figyelmeztetésekkel és rendszeres leállásokkal számolhatnak a felhasználók.

2010. február 15-től jelennek meg az ominózus ablakok, a szöveg a következő jeles határidő közeledtére figyelmezet majd: március 1-től a gép kétóránként saját magától le fog állni, mégpedig a munkafolyamatok mentése nélkül, így az adatvesztés megelőzése érdekében ajánlott minél hamarabb lecserélni az RC-t. Szó szerint lecserélni, ugyanis a kiadásra jelölt változatot nem lehet frissíteni véglegesre, ahhoz előbb le kell radírozni a merevlemezről. Június elsejétől aztán a háttérkép eltűnik, a tálca felett pedig „a Windows e példánya nem eredeti” üzenet lesz látható, és innentől már csak a biztonsági frissítéseket telepíthetjük a rendszerre.

A Microsoft több mint 60 millió példányt értékesített eddig a tavaly október 22-én kiadott Windows 7 operációs rendszerből, melynek népszerűsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Redmond a december 31-én zárult negyedévben forgalmát rekordszintre, 14 százalékkal 19,02 milliárd dollárra növelte, nettó nyeresége pedig 60 százalékkal, 6,66 milliárd dollárra emelkedett. A Windows-divízió árbevétele éves összehasonlításban 70 százalékkal, 5,4 milliárd dollárra nőtt.

Azóta történt

Előzmények