Ledőlt a fal a QuarkXPress és az InDesign között

Sok kiadványszerkesztő szakembernek fog komoly segítséget jelenteni a Markzware új konvertere, akik eddig azért nem váltottak QuarkXPressről InDesignra, mert nem tudták volna betölteni korábbi quarkos munkáikat. A Q2ID (QuarkXPress to InDesign) névre keresztelt szoftver segítségével gyorsan és könnyen konvertálhatók a formátumok, az átalakítás egyszerűen az InDesign File/Open parancsával történik.

A Markzware legújabb terméke a dokumentumban található elemek legapróbb részleteire is odafigyel, a pontos pozíciókra, a színmodellekre, a betűtípusokra, a stílusokra, a képekre, valamint a pontos szövegtulajdonságokra. Az olyan fontos elemek, mint a táblázatok, rétegek, összhatásmódok, szövegfolyatások, linkelt szövegdobozok, Pantone színek és más színmodellek is azonnal létrejönnek InDesignban. A díjnyertes konvertáló technológia egyedülálló teljesítménye és pontossága számtalan órát takaríthat meg a dokumentumok újragépelése és újraformázása nélkül.

A Q2ID egyelőre Windows vagy Macintosh verziójú QuarkXPress dokumentumokat képes Mac verziójú InDesign formátumúvá konvertálni, de novemberre várható a windowsos változat is. A szoftver az Adobe InDesign CS és CS2 verzióit támogatja, a konvertálható QuarkXPress forrásfájlok: 3.3, 4.1, 5.0, 6.0 és 6.5.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények