Lassul a növekedés a digicam-piacon

Noha a digitális fényképezőgépek piacának növekedési ütemét sok más iparág ma is csak irigykedve szemléli, az IDC jelentése szerint a bővülés látványosan lassul. Legalábbis ez a helyzet az Egyesült Államokban, ahol az idei első fél év során 9,7 millió digitális gép talált gazdára, 20 százalékkal több, mint egy éve, miközben 2004 első hat hónapjában a növekedés még 50 százalékos volt.

A legtöbb digitális masinát a Kodak értékesítette az USA-ban, részesedése 22,1 százalékos, de ott liheg a nyomában a Canon, amely a piac 20,6 százalékát mondhatja magáénak. A harmadik helyen a Sony áll 18,3 százalékkal.

Az IDC úgy véli, hogy a növekedés mérséklődése egyértelmű jele a piac általános érettségének. A piackutató szerint az idén az USA-ban 16 százalékkal, 27 millió darabra nő e szegmens. Más szakértők azonban úgy vélik, hogy a kosárból nem szabadna kihagyni – ahogy az IDC teszi – a mobiltelfonokba épített vagy eldobható kamerákat sem, és ezekkel együtt már csinosabbak lennének a növekedési mutatók.

Azóta történt

Előzmények