Koszos zoknikkal támadják a Tinder székházát

Két társkereső alkalmazás háborúja zajlik a nyílt színen, pedig a célközönségük nem fedi egymást teljesen, akár meg is lehetnének egymás mellett, de nem teszik.

Amikor először számoltunk be róla, hogy létezik a virtuális világ mobileszközökre optimalizált bugyrában egy alkalmazás, ami meglepően felületes módot kínál, hogy az emberek (jobbra-balra húzogatva a képernyőn megjelenő fotókat aszerint, hogy szimpatikus-e, vagy sem) ismerkedhessenek egymással, egyúttal arról is informálhattuk olvasóinkat, hogy a Tinder a figyelmetlen és/vagy türelmetlen felhasználóira építi fel üzleti modelljét, azaz a visszavonásért és a korlátlan számú kedvelésért kérnek pénzt.

Hirdetés

Nem sokkal ezután egy vicces kedvű programozó úgy döntött, hogy ha már adott a biztonsági rés, akkor tudtukon kívül összeereszti az azonos neműeket egymással. A beszélgetések résztvevőiről bebizonyosodott, hogy valóban nem sokat foglalkoznak azzal, mit is mond a másik, a képeket nézegették és a fantáziájuk szárnyalt. Mi nagyon jót nevettünk a közkinccsé tett csevegések láttán, nyilván az "áldozatok" nehezebben viselték mindezt, már aki megértette, mi is történt vele.

Most újra áll a bál a Tinder körül, ugyanis összetűzésbe kerültek egy másik, hasonló profilú szoftver kiadójával, a probléma elsődleges forrása pedig az információink szerint az, hogy a versenytársat úgy hívják 3nder. Az angolszász nyelvterületeken a két program nagyon hasonlóan hangzik, a fő különbség az, hogy utóbbi nem kizárólag párokra, hanem első körben az édeshármasra vágyóknak kíván segítséget nyújtani.


[+]

A Tinder arra hivatkozva, hogy a gyanútlan felhasználókat megtévesztheti a 3nder és összekeverhetik az appokat, arra szólította fel a céget, hogy változtassanak nevet. Az ilyen helyzeteket általában a vállalati jogászok lerendezik egymás között, végső esetben igénybe veszik a bíróság segítségét is, azonban a 3nder egy egészen újszerű reflexiót választott, az öltönyösök helyett ugyanis arra biztatja felhasználóit, hogy a Tinder főhadiszállását borítsák be minél hosszabb ideig hordott és lehetőség szerint már messziről szagló zoknijaikkal, ezzel is tiltakozva az elnyomás ellen.

Tiszta szívvel ajánljuk olvasásra a 3nder közleményét a témában, bízunk benne, hogy olvasóink is szórakoztatónak tartják majd a sorokat, amelyeket olyan alcímek, mint a "Pénzt csinálni a szerelemből és örömből", vagy az olyan idézetek, mint az Edward Abbey-nek tulajdonított "Növekedni mindössze a növekedés kedvéért a rákos sejtek ideológiája" emelnek még magasabb szintre. Kinek van igaza?

Azóta történt

Előzmények