Száz gigabájt ingyen

Habár a Szövetségi Nyomozóiroda köztörvényes bűnözőként tartja számon Kim Dotcomot, és küzdenek a kiadatásáért, Kim Schmitz nem áll le, sőt.

Az Egyesült Államokban közellenségnek minősített, a 2012-ben az FBI közreműködésével lezárt MegaUpload oldal alapítója és tulajdonosa egyelőre még elkerülte, hogy kiadják az USA-nak, sőt, korábbi ígéretéhez ragaszkodva újra vissza akar térni az internetes piacra – legalábbis ezt mondta a TorrentFreak munkatársainak egy tegnap megjelent interjúban.

Hirdetés

A jelenleg még mindig Új-Zélandon élő, az Egyesült Államokban szerzői jogi jogsértés, bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekmények, pénzmosás, illetve zsarolás miatt körözött Dotcom közölte az újságíróval, hogy valóban dolgoznak egy új, felhős tárhelyet biztosító szolgáltatás kialakításán, melyet ő maga élete legjobb munkájának tart, mely mögött nyolc év munkája áll, és a tervek szerint januártól helyezik üzembe.

Dotcom annyit mondott az őt megkereső lapnak, hogy az új szolgáltatásban a felhasználók ingyenesen kapnak 100 gigabájtos tárhelyet, de arra az egyenes kérdésre, hogy az új Mega vajon fájlcserélő platformként működik-e majd, csak kitérő válaszokat adott. Noszogatásra azonban annyit elárult, hogy biztosítják majd az összes lehetséges eszközön a szinkronizációt, és nem állítanak fel adatátviteli limitet. Azt is elmondta, hogy vigyáznak az adatok biztonságára, és az úgynevezett on-the-fly titkosítást (OTFE) fogják használni.

A szolgáltatás és oldal pontos nevét nem árulta el, csak annyit közölt, hogy a név „az embereket boldoggá teszi”.

Azóta történt

Előzmények