Két új tarifacsalád kifejezetten kisvállalkozásoknak a Telenortól

Két új tarifacsaládot jelentett be a Telenor, ezek kifejezetten a kisvállalkozások számára készültek. Ezek között korlátlan, illetve megosztható csomagok is megtalálhatóak. A 100 százalékban lebeszélhető havidíjú csomagok kialakításakor „a vállalkozások számára legfontosabb szempontot, a költségek optimalizálását” tartotta szem előtt a cég.

A kisvállalkozások körében végzett felmérésre hivatkozva azt írják, bár a korlátlan tarifák hamar népszerűvé váltak, ezeket nem minden cég tudja kihasználni. „Azonban bármilyen tarifát is választ a cég, fontos szempont számára, hogy a havidíja teljes mértékben lebeszélhető legyen, és kedvező percdíjakon beszélhessen”.

Hirdetés

Business All-in

Az egyik új tarifacsalád a Business All-in, ennek tagjai az XS, az S, az M, az L és az XL. Az XS, az S és az M tarifák havidíja száz százalékban lebeszélhető, az M pedig a Telenor hálózatán belül korlátlan beszélgetést kínál. Mindhárom csomaghoz mobilinternet is tartozik (200, 300, illetve 500 MB), ezek 3G-n forgalmazhatók le. Túlforgalmazási díj nincs, a szolgáltató 32/32 kbit/s le- és feltöltési sebességre korlátozza a felhasználót, ha kimerítette díjcsomagjában foglalt keretét.

Két év tarifamegtartással, e-Komfort díjcsomaggal (nettó árak)
Két év tarifamegtartással, e-Komfort díjcsomaggal (nettó árak) [+]

Az L és XL csomagok minden belföldi (normál díjas) irányba korlátlan beszélgetést és ingyenes SMS küldést biztosítanak, ezeknél a Telenor Hipernet 4G is elérhető (500 MB, illetve 1 GB). Itt már igénybe vehető az úgynevezett adatmegosztás is, ami egy kiegészítő SIM használatával (havi 590 forint) vehető igénybe. Így egyszerre két eszközön is internetezhetnek az előfizetők.

Mindegyik csomaghoz elérhetőek extra szolgáltatáscsomagok, ezek közül a legizgalmasabbnak az Office 365 tűnt, ami az XL díjcsomag esetében ingyenes, míg a kisebb csomagok esetében nettó 1449 forintba kerül. Ez azonban nem keverendő össze a lakossági Office 365-tel. A Telenor kérdésünkre elmondta, ez nem az 5, hanem az 1 felhasználós licencet takarja (a magánszemélyeknek szóló Office 365 ugyanis havi 2 999 forintért öt számítógépen, valamint öt táblagépen használható). De ha a Business All-in XL csomagra fizetne elő, mindenképp érdemes élni a lehetőséggel, hiszen ez ingyenesen tartalmazza az Office legújabb, weben keresztül is elérhető verzióját. Azért mielőtt belevágna, nézze meg a Telenor tájékoztatóját az Office 365 kisvállalati csomagjaival kapcsolatban, ebben ugyanis nincs ingyenes Skype hívás, mint a lakossági csomagban, illetve további eltérések is akadhatnak.

A perc és SMS díjakat a táblázat tartalmazza, annyit emelnénk ki, hogy a havidíjakhoz társul még egy kiegészítő havidíj is, ez nettó 800 forint előfizetésenként (ez nem leforgalmazható), de ha aktiválásra kerül valamelyik extra szolgáltatáscsomag, akkor jóváírásra kerül. Fontos még, hogy azon, a cikkben tárgyalt díjcsomagok esetében, amelyek nem korlátlan beszélgetést tartalmaznak, a hanghívások forgalmi díjainak mérése úgy működik, hogy az első percet mindenképp kifizettetik, és csak a második perctől vált másodperc alapúra a számlázás.

Extra szolgáltatáscsomag igénylése esetén jóváírják a kiegészítő havidíjat (nettó árak)
Extra szolgáltatáscsomag igénylése esetén jóváírják a kiegészítő havidíjat (nettó árak) [+]

Business Team

A Telenor úgy számol, hogy nem mindenkinek a korlátlan előfizetés a legjobb megoldás, akadnak, akiknek „a rugalmasság és a költségek optimalizálása a fő szempont a csomag kiválasztásakor”, nekik ajánlják a Business Team családot. A csomagok havidíját egyszerre több, akár 25 alkalmazott is lebeszélheti, így a keret összege közösen használható fel. A tarifacsalád összes tagja 100 MB mobilinternetet tartalmaz (2 év hűségvállalás esetén), természetesen itt is tovább bővíthető a leforgalmazható adatmennyiség.

Két év tarifamegtartással, e-Komfort díjcsomaggal (nettó árak)
Két év tarifamegtartással, e-Komfort díjcsomaggal (nettó árak) [+]

A havidíj ezeknél a csomagoknál is teljes mértékben felhasználható belföldi hanghívásra, de ha nem kérjük az extra szolgáltatáscsomagok egyikét sem, akkor szintén ki kell fizetni a nettó 800 forintos kiegészítő havidíjat, ami előfizetésenként értendő, és nem leforgalmazható. A Business Team előfizetés elérhető 1-3, 1-7, 1-10, 1-15, illetve 1-25 előfizetés között, a táblázatban látható módon. A legkisebb csomag maximum háromfelé osztható és nettó 11 000 forintba kerül (17,5 Ft + ÁFA percdíjjal), míg a legnagyobb, Business Team 25-ös csomag nettó 46 000 forint, ehhez 13,5 Ft + ÁFA percdíjak társulnak.

Mind a két új tarifacsalád esetében akkor járunk a legjobban, ha az e-Komfort csomagot is igénybe vesszük, ez azt jelenti, hogy a számlát elektronikusan küldi ki a Telenor, és elektronikusan is kell fizetni a számlát, banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, bankautomatán keresztül, vagy elektronikus felületen bankkártyával (MyTelenor, internetbank, MasterCard Mobile alkalmazás). A határidő betartására is érdemes odafigyelni, ellenkező esetben 237 forinttal (bruttó 300 forinttal) számíthatunk magasabb számlára, ezt a következő számlára terheli rá a cég.

Azóta történt

  • Nyáron ingyen lesz a Facebook a Telenornál

    A Telenor ma bejelentette, hogy ügyfelei június 13-tól egészen augusztus 31-ig belföldön teljesen ingyenesen használhatják a Facebookot mobileszközeiken és számítógépükön egyaránt.

  • Még mindig jól megy a Telenor magyar leányának

    Növekvő árbevétel, emelkedő okostelefon-eladások és a mobilinternet töretlen növekedése jellemezte a Telenor Magyarország teljesítményét 2014 második negyedévében.

Előzmények