Készítsünk saját Netflix gombot!

Ha az M2M kommunikáció kerül szóba, kevesen gondolnak a szórakozásra. A Netflix új kampányával azonban új megvilágításba kerül a téma. Egy gombot találtak ki, ami vezérli a lakás világítását, némítja a telefont, vacsorát rendel, és persze bekapcsolja a tévén a Netflixet.

Hirdetés

A 13+1 lépésből álló folyamatot röviden és tömören bemutató útmutató segítségével viszonylag könnyedén készíthetünk magunknak saját gombot, amit természetesen személyre is szabhatunk. A gomb alapjául például egy Raspberry Pi 2 szolgálhat, így a lehetőségek szinte tényleg határtalanok.

Üdítő, hogy a Netflix nem készterméket kíván értékesíteni, hanem a DIY (Csináld magad – Do It Yourself) mozgalmat erősíti kezdeményezésével. Ha nem is vág bele hirtelen minden olvasónk a gomb elkészítésébe, a stop motion technikával készült videót akkor is érdemes megtekinteni.

A Netflix akár már jövőre érkezhet Magyarországra is, ez a lépés jól illeszkedne terjeszkedési stratégiájukba, így aki mégis barkácsolásra szánja el magát, hamarosan élesben is kihasználhatja majd a nyomógombja kényelmét.

Azóta történt

Előzmények