Kereke nőtt az almának: kémvideón az Apple autója

A Project Titanról eddig csak annyit tudtunk, hogy egy titkos laborban dolgoznak rajta a járműiparból csillagászati fizetésekért igazolt szakemberek.

Hirdetés

Amikor bő egy évvel ezelőtt a General Motors elnök-vezérigazgatója magából kikelve, vöröslő fejjel hozta a világ tudtára, hogy az autógyártás kőkemény sport, és ebbe még beletörhet az Apple bicskája, stílusidegen álláshirdetéseken és horribilis bánatpénzek kifizetése mellett negyedmilliós igazolási bónuszokért igazolt járműipari szakemberek hadrendbe állításán kívül nem sokat lehetett tudni a cupertinói vállalat önvezető autó projektjéről.

Szinte biztosra vettük, hogy ha beigazolódnak a pletykák, és az Apple tényleg megveszi a Magna Steyr akkumulátor részlegét, akkor hamarosan elkezdődik a Project Titan titkos részleteinek szivárogtatása is. Ehelyett a Samsung csapott le az osztrák cégre, amelyik számos autóipari óriás mellett a Tesla beszállítója is.

Most végre megtört a csend, és felkerült az internetre az alábbi videó, amin a zárt gyakorlópályán edz a mesterséges intelligencia, különböző akadályok és útlezárások közepette kanyarog az Apple önvezető autója. 2019 előtt nem tervezi a vállalat, hogy az autópiac közelébe merészkedne, ennek ellenére már most óriási az érdeklődés a rejtélyes fejlesztés körül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények