Kérdezzünk együtt Deutsch Tamástól

Meghívót kaptunk a Nemzeti Konzultáció Titkárságától, amely az informatikai szakszervezetekkel folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatóra szól.

Az esemény ma délben kezdődik, és Deutsch Tamás, illetve Laufer Tamás (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke) és Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke is ott lesz.

A sajtótájékoztató témája: Egyeztetés az internetről szóló nemzeti konzultációról. Két hónapja jelentette be a kormány, hogy új adónemet vezetnek be, ami forgalmi alapon sújtaná az internethasználókat. A döntés nyomán tízezrek vonultak az utcákra tüntetni, azóta pedig újabb témákkal bővültek a kormányellenes tüntetések.

Október utolsó napján a miniszterelnök a Kossuth rádióban azt mondta, az eredeti formában mégsem vezethető be a netadó, arról konzultációt kell tartani. A kapcsolódó fórumban várjuk a kérdéseket, a legizgalmasabbakat megpróbáljuk feltenni az érintetteknek.

Azóta történt

Előzmények

  • Mit fog okozni az internetadó?

    Ilyenkor derül ki, hogy mennyi mindenhez van köze az internetnek, az élet szinte minden területe érintett. És nem is kicsit.

  • Mégis lesz felső korlát az internetadónál

    Ahogy azt Rogán Antal tegnap jelezte, a Fidesz-frakció korlátozó módosítást nyújt be az internetadóról szóló törvénytervezethez.

  • Internetadó: még a miniszter sem tudja, mi lesz

    A nemzetgazdasági miniszter mai igen rövid sajtótájékoztatóján az internetadót illető legfontosabb kérdésre nem válaszolt.