Kártyaolvasót a projektorba!

A leglogikusabb lépést tette meg a Panasonic az üzleti prezentációk egyszerűbbé tételére azzal, hogy összeházasította az LCD-projektort és a memóriakártya-olvasót. Az integráció révén teljesen mellőzhetővé vált a számítógép, a diavetítő-funkció által vezérelt különböző áthatásoknak köszönhetően ugyanis kizárólag a memóriakártyáról is levezényelhető egy bemutató.

A Panasonic Image Creator 1.5 szoftver arra is képes, hogy Microsoft PowerPoint prezentációkat alakítson át JPEG-fájlokká, majd azokat a memóriakártyára mentse, így elég ezt, valamint a projektort magunkkal vinni a bemutatóra, a számítógépet nyugodtan az irodában hagyhatjuk. Az új hullám első képviselője a Panasonic PT-P1SD jelű készülék – amely egyébként a világ legkisebb és legkönnyebb kivetítője ez idő szerint, alig nagyobb egy A/5-ös papírlapnál.

Az LCD-projektor egyelőre csak SD-kártyákat olvas, azokról is a DCF-szabvány szerinti EXIF 2.2 JPEG-képeket. Természetesen a cég saját Lumix digitális fényképezőgépei közül minddel kompatibilis, sőt ezek memóriakártyáiról még a QuickTime-formátumú mozgóképeket is készséggel levetíti.

Előzmények