Joomla!-konferenciát rendeznek május végén Németországban


Május 30. és június 1. között rendezik meg a németországi Wiesbadenben a J and Beyond névre keresztelt nemzetközi Joomla!-konferenciát a Joomla Supporters Club szervezésében.

A szervezők szerint a tavalyi német Joomla!Nap után vetődött föl az ötlet, hogy szélesebb közönség számára kellene szervezni egy rendezvényt, mely nem csak a Joomlára fókuszál, hanem a német nyelvterületeken túli más projektekre vagy személyekre is. Az európai országokon kívül jelentkeztek is résztvevők az Egyesült Államokból, Brazíliából, Dél-Afrikából és Vietnamból, és Magyarországot is képviseli egy kis csapat.

„A három nap alatt öt szekcióban 60 előadásra, bemutatóra és gyakorlati foglalkozásra kerül sor. A szekciók programjait úgy alakítottuk ki, hogy a programozói ismeretekkel nem rendelkező Joomla!-felhasználók tudása is gyarapodjon. Felkészültünk arra is, hogy igény esetén termet biztosítsunk a spontán szekciók vagy beszélgetések számára” – nyilatkozta Alex Kempkens, a konferencia sajtófelelőse. „Érdekesnek ígérkezik Kai Oswald Seidler, az Apache Friends alapítójának, jelenleg az Oracle/Sun evangélistájának vitaindító előadása az emberekre való odafigyelésről. Andrew Eddie, a Joomla! fejlesztőcsapatának tagja a készülőben lévő Joomla! 1.6 hozzáférés-szabályozását fogja bemutatni. A Joomlaszféra jól csengő nevei, többek közt a SOBI2, a YOOTheme, az RSJoomla is be fog mutatkozni a konferencián” – tette még hozzá a szóvivő. Az előadásokat közvetítik az interneten, illetve felveszik, hogy később is visszanézhetőek legyenek.

Május 31-én, hétfőn este kerül sor a J!Oscar-díjak átadására. A „J!Oscar” elnevezés jelen esetben egy mozaikszót takar, melynek feloldása „Joomla Open Source Creative and Artistic Recognition” (Joomla Nyílt Forrású Kreatív és Művészi Elismerés), melyre még be lehet nevezni Joomla!-weblapokat, bővítményeket, sablonokat és személyeket. A továbbjutókat nemzetközi zsűri fogja kiválasztani, melyekre a konferencia résztvevői szavazhatnak majd.

Azóta történt

Előzmények