Jön a digitális jólét?

Szombat délelőtti sajtótájékoztatóján a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos adócsökkentési tervet villantott.

A jövő évi adótörvények részeként kerül a parlament elé a javaslat, amely 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről Magyarországon soha nem látottan alacsony szintre, 18 százalékra csökkenti az internet-használat általános forgalmi adóját, ez 13-15 milliárd forintot jelent a polgároknak - írja az MTI Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztosára hivatkozva. Deutsch arról is beszélt szombat délelőtti sajtótájékoztatóján, hogy korábban a kormányoldal mellett az ellenzék is támogatásáról biztosította az elképzelést.

Hirdetés

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felidézte, a kormányzat az internetről tavaly több tízezer résztvevővel folytatott rendezett nemzeti konzultáció részeként a polgárok és a szakma véleményét hozta összhangba. A konzultáció lezárásaként nyújtotta be az eredményeket összegző javaslatcsomagot a kormányzatnak Deutsch Tamás; ennek első és legfontosabb eleme az áfacsökkentés, amivel évente legalább egyhavi díjat takarítanak meg az előfizetők – olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.

A politikus hozzátette: a tavaly az internetről rendezett nemzeti konzultáció során a válaszadók kétharmada nyilatkozott úgy, hogy az internethasználat elősegítéséhez szükség van adócsökkentésre, ezen belül egyértelmű többség állt ki a használat áfájának mérséklése mellett.

"A digitális jólét megteremtése az előttünk álló évek egyik legfontosabb feladata lesz", a magyarok számára az internet a szabadság egyik fontos szimbóluma, ezért joggal várják el, hogy az internet érjen el mindenhova, legyen szupergyors, lehetőleg elérhető áron. Azt is joggal várják el, hogy az internet segítse a munkahelyteremtést, és építsen arra a kreativitásra, amire joggal vagyunk büszkék mi, magyarok – zárja Dömötör Csaba szavaival beszámolóját az MTI.

Ha kíváncsi rá, hogyan alakultak a tervek az elmúlt években, mi a jelenlegi irány aminek keretében eljöhet a digitális jólét Magyarországra, olvassa el részletes összefoglalónkat a témában!

Azóta történt

Előzmények