Jogtisztaságra tanít az Adobe

Hirdetés

Az Adobe egy olyan magyar nyelvű tájékoztató oldalt indított, melyen a szoftvereit használóknak tanítja meg, hogy milyen licencek közül választhatnak, és egyáltalán miért fontos a jogtisztaság a szoftverek világában. A cég – mely a Business Software Alliance (BSA) tagja – november végéig teszi elérhetővé a kissé fellengzősen „tanfolyamnak” nevezett információs anyagot, melynek elsajátításáról egy rövid tesztet kitöltve adhatnak számot a látogatók. Az akadályt sikerrel vevő felhasználók között Adobe Photoshop Elements 8 szoftvereket sorsolnak ki.

„Az Adobe szoftverek és technológiák segítségével gyakorlatilag bárki, aki kreatív tartalmat állít elő, szellemi tulajdon jogosultja lesz, bár nagyon kevesen vannak ennek tudatában. A szoftverfelhasználók szellemi tulajdonnal, tulajdonjoggal és licenceléssel kapcsolatos oktatásával az Adobe a kalózkodást egy jóval szélesebb összefüggésben igyekszik megközelíteni. A kalózkodás nemcsak a szoftveriparágat, hanem a jogszerű felhasználóinkat is súlyosan érintő probléma” – idézi az oldal indulásáról hírt adó közlemény Bartosz Malinowskit, a cég kalózkodásellenes csoportjának regionális vezetőjét.

Az Adobe nem először vesz részt a jogtiszta szoftverek használatát népszerűsítő programokban Magyarországon. A vállalat korábban szoftverdíjakkal támogatta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) középiskolásoknak meghirdetett, szellemi tulajdonnal kapcsolatos pályázatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények