Letölthető a Java javítócsomagja

Nem kis visszhangja lett a múlt héten annak, hogy újra egy javítatlan, súlyos Java-sérülékenységre bukkantak szakértők, ám a rendkívüli frissítéseket nem kedvelő Oracle most is csak ígéretet tett a hiba javítására. Ám kiderült, hogy mégis engedhettek a nyomásnak, ugyanis kiadtak egy soron kívüli update-et.

Hirdetés

A híradások szerint a minden, Javát használó internetezőt fenyegető biztonsági rést már többen ki is használták, ezért akkor azt javasolták, hogy a felhasználók kapcsolják ki a böngészőben a plug-int, mert csak ez adhat védelmet. A hibát, több megbízható forrásra támaszkodva, Buherator részletesen elemezte blogbejegyzésében.

Az egyik kritikus hiba frissítése a tájékoztató szerint úgy történt (ahogy egyébként tegnap Buherator is megelőlegezte), hogy az alkalmazásfuttatás biztonsági szintjét magasabbra állították. Ez a gyakorlatban azt jelenti, írja a kiadási megjegyzésekben az Oracle, hogy megszűnik a „csendben” történő alkalmazásfuttatás, a felhasználókat a program mindig értesíti a gyanús alkalmazásokról.

A frissítés letölthető az Oracle honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények