Kétszáz bruttótól indul a fizetés az IT Services új pécsi telephelyén

Két éve számolt be arról az IT café, hogy az IT Services Hungary Kft. (ITSH) a német T-Systems International magyar leányvállalata, Magyarország egyik legnagyobb infokommunikációs munkáltatója a folyamatos bővítés során Pécsen is új iroda megnyitását szervezi.

Hirdetés

A cég betartotta ígéretét, ugyanis tegnap felavatták az új szolgáltatóközpontot a baranyai megyeszékhelyen. A helyi egyetemmel kialakított együttműködés eredményének is tartják a szakemberek azt, hogy Pécs, illetve a Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb munkaadója mára kinőtte régebbi irodaházát, és a régi megtartása mellett újabbat is nyitottak.

Az IT Services új központja Pécsen
Forrás: pecsma.hu

A négyemeletes épületben összesen mintegy 300 alkalmazottnak juthat hely: közülük több mint százan már be is költöztek a Nagy Lajos király úti létesítménybe, 50 további munkavállalót pedig még az év végéig – alapvetően helyi, fiatal szakemberek verbuválásával – igyekeznek megtalálni. A cég munkaerőigénye gyakorlatilag folyamatos, nem titkolt cél, hogy a pécsi szolgáltató központ a fővárosi vagy a debreceni egység szintjére emelkedjen.

Kétszázról indul

Zalay Buda, az ITSH pécsi telephelyének vezetője elmondta, az új munkatársak keresésénél és felvételénél a nyelvtudás az alapfeltétel. Mivel a szolgáltatási tevékenység németül zajlik, ezért mindenek előtt ennek ismerete fontos, ugyanakkor a cégnél a munkanyelv az angol, tehát előny, ha mindkettő birtokában van a jelentkező. A tapasztalatok szerint a nyelvtudás nehezebben pótolható, mint a szükséges informatikai ismeretek, utóbbi kapcsán az alapvető érdeklődés mindenképpen szükséges. Az alapnak számító informatikai tanácsadó munkáért havi bruttó 200 ezer forintot fizetnek – az előrelépés teljesítmény és fejlődés kérdése.

Energiatakarékos és kényelmi fejlesztések

A beruházás nagyságrendjét jól érzékelteti néhány adat: a 2370 négyzetméteres irodaterület ugyan az egyik legnagyobb az ITSH irodakomplexumai közül, mégis a legalacsonyabb költségigényű. Az új irodákhoz 1033 végpontot építettek ki, amihez több mint 8 ezer méter hálózati kábelt használtak fel. A cég számára fontos, hogy ne csak magához csábítani tudja a legjobb tudással rendelkező szakembereket, de megtartani is: a munkatársak kényelmét ezért kerékpártárolók, öltözők, zuhanyzók és egy klubhelység, illetve egy közös tetőterasz is szolgálja.

Azóta történt

Előzmények