Itt az iSteve, a Funny or Die Jobs-életrajz paródiája

A Funny or Die oldal készült el először egy Steve Jobs életéről szóló filmmel, ami természetesen hű marad a FoD természetéhez, és a műfajt kiparodizálva mutatja be az egykori Apple-alapító életét. A főszerepet az a Justin Long játssza, aki néhány éve az Apple odamondós Mac vs. PC reklámjaiban a Macintosh volt, Steve Wozniak szerepét pedig Jorge Garciára osztották, aki leginkább a Lostból lehet ismerős (bár mostanában volt egy remekbeszabott epizódszerepe a Californicationben).

A 80 perces film alig több mint egy hét alatt készült, a forgatókönyv megírása mindössze három napot vett igénybe, a forgatást pedig 5 nap alatt lezavarták.

Persze közben készülnek a komoly Jobs életrajzi filmek is, de egyelőre egyik pontos megjelenési dátuma sem ismert. Az Ashton Kutcher főszereplésével készült jOBS-ot egyszer már bemutatták a januári Sundance filmfesztiválon, de akkor elég vegyes kritikákat kapott, így határozatlan időre eltolták a premiert. Az Aaron Sorkin forgatókönyve és a Walter Isaacson által írt hivatalos önéletrajz alapján készülő filmet a Sony Pictures finanszírozza, de erről még nagyon keveset tudni, egyelőre még címet sem kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények