Ismét a Samsung az okostelefon szállítások élén

Hirdetés

A roppant sikeres 2012-es és 2013-as esztendők után tavaly gyorsan szűkülni kezdett a koreai Samsung negyedéves profitja, részben a Galaxy S5 várakozásoktól elmaradó piaci teljesítménye miatt. Az idei év pénzügyi eredményeit is az S-sorozat határozhatja meg, méghozzá igencsak pozitívan, az S6 és S6 edge duóból ugyanis újabb gyártói becslések szerint 70 millió darab fogyhat csak ebben az esztendőben, ráadásul az ívelt kijelzős és nagyobb tárhellyel felszerelt variánsok után a készülékenkénti profit is megugorhat.

Samsung Galaxy S5
A Galaxy S5 tavaly nem fogyott olyan jól, mint ahogy azt a Samsungnál remélték [+]

2015 első három hónapjának eredményeibe persze még csak az S6 és S6 edge előrendelései számítanak bele, hiszen a készülékek csak áprilisban kerültek a boltok polcaira, így eladási teljesítményük a következő három hónap végén mutatkoznak meg majd igazán. Mindezek ellenére is is 5,64 milliárd dolláros üzemi profira tett szert a Samsung Electronics január elejétől március végéig, ami nagyjából másfél billió forintra váltható át. Ebbe a mobilos részleg mellett beletartozik a Samsung hardveres szekcióinak, így memória- és tárolóegységeinek, chipsetjeinek, illetve megjelenítőinek sikere, amelyek nem csak a saját, hanem más márkák termékeiben is felbukkantak. A Samsung ezzel az elmúlt kilenc hónap legjobb időszakát zárta, és még optimistábbak a folytatás tekintetében.

Samsung Galaxy S6 vs. Samsung Galaxy S6 edge
[+] A Galaxy S6 és az S6 edge ismét nagyot lendíthet a gyártó eladásaiban

A Strategy Analyst elemzése szerint a dél-koreai gyártó egyébként 83,2 millió okostelefont szállított le 2015 első három hónapjában, első helyen végezve az ilyen mobilkészülékek körében, igaz, a 24%-os piaci részesedés elmarad a tavalyi, 31%-hoz képest. A következő negyedév eredményeit a gyártó egyébként nem kívánja a véletlenre bízni: miután alábecsülték az S6 edge irány mutatott felhasználói érdeklődést, gyorsan bővítették gyártósoraikat és partnereik számát, hogy elég ívelt kijelzős csúcskészülék a boltok polcaira kerülhessen az elkövetkező hónapokban.

Azóta történt