James Bond-szoftver az iPhone-hoz

Hirdetés

Az Apple online boltjában szabadon megvásárolható Spy Tracking Device nevű szoftver szó szerint kémkedésre alkalmas eszközzé változtatja az iPhone-t: a készülék aktuális tartózkodási helyét bizonyos időközönként elküldi a népszerű Google Maps térképszoftvernek, mi pedig böngészőnkből követhetjük nyomon az okostelefon útját.
Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy iPhone-t, mintegy 240 forintnak megfelelő összegért megvásárolni a szoftvert az App Store felületéről, feltelepíteni és egyszerű ujjgyakorlatokkal bekonfigurálni az alkalmazást, majd a készüléket bekapcsolt állapotban elrejteni ott, ahol a célszemély lehetőleg nem veszi észre, s ennélfogva magával viszi azt soron következő útjára – írja a MacNewsWorld.
A szoftver felhasználói felülete mindössze két fő beállítási lehetőségre korlátozódik: nyomkövetés bekapcsolása-kikapcsolása, illetve konfigurációs lehetőség a nyomkövetési jelek kibocsátása közötti távolság megállapítására. A másodlagos felületen egyrészt megtekinthetjük, hogy legutóbb merrefelé bandukoltak a készülékkel, másrészt – némi titkosügynök-utánérzési láztól fűtve – megadhatunk egy e-mail címet, amire az alkalmazás később elküld egy levelet, benne egy hivatkozással a Google Mapsre. Így válik belőlünk „fotel James Bond”: felcsatlakozunk az internetre, betöltjük a térképszoftver felületét böngészőnkbe, és azon bizonyos időközönként annak rendje és módja szerint megjelenik az iPhone-unk tartózkodási helye.


Én, a kém

Korlátozás, hogy egy nyomkövetési periódusban maximum 25 jelzést adhat le a készülék, vagyis csupán a legutóbbi 25 tartózkodási helyét fogjuk látni az iPhone-nak: ha például 100 méterenkénti jeladást állítottunk be, akkor két és fél kilométernyi megtett útról kapunk jelentést.
A kémszoftver egyébként rendesen megizzasztja az iPhone akkumulátorát, hiszen a „művelet” teljes idejére bekapcsolva kell tartani, valamint a készülék állandóan cellajeleket dolgoz fel. A MacNewsWorld tesztje arról számol be, hogy mintegy órás használat után az i(spy)Phone telepének töltöttsége máris megfeleződött – viszont a rendszer tökéletesen működött.

Azóta történt

Előzmények