Az Invitel kiosztotta az InnoMax díjakat

A tegnap a Művészetek Palotájában adták át az idei díjakat. A rendezvény házigazdája Fiar Sándor volt, az m1 Delta című tudományos magazinjának műsorvezetője. Az újságíró elmondta, hogy a magányos feltalálók ideje a múlté, és az innovatív ötletek, illetve azok megvalósítása már többnyire profi csapatmunkával kivitelezhető.

Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: az InnoMax abban különbözik a számtalan hasonló díjtól, hogy nem csupán újító ötletet várnak, hanem annak megvalósítása ugyanannyira fontos. Ehhez pedig kreativitás és maximalizmus szükséges a kollégáinkkal és saját magunkkal szemben egyaránt. Mint elmondta, idén az összes kategóriában nagyjából 30 százalékkal több pályázat érkezett, mint tavaly.

„Nem volt könnyű helyzetben a zsűri. Az 59 pályázatban a legkülönfélébb innovációkat, újításokat, találmányokat kellett összehasonlítanunk. Így az idén a döntés sem volt annyira egyértelmű, mint az eddigi években” – mondta el vezérigazgató-helyettes. A zsűri tagjait Zsembery György zsűrielnök mellett, Orosz Györgyi (Sanoma Media), Dely Tamás (HVG Kiadó), Krisán László (KA-VOSZ Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Papp Péter (kancellar.hu) és Dr. Mészáros György (Nemzeti Innovációs Hivatal) alkotta.

Az InnoMax díj első, 5-19 fős vállalatokat díjazó kategóriájának győztese a DataLogic Számítéstechnikai Kft. lett, amely új virtuális irodai keretrendszert fejlesztett ki. A program kezeli a projekteket, határidőket, támogatja a távmunkát, minden feladatot egy rendszerbe integrál, így nincs szükség külső levelezőrendszerre, mindezzel pedig jelentős költséget takaríthat meg a rendszert használó cég.

A 20-69 fős vállalati fejlesztéseket összemérő 2. kategória győztese a RT 5 Taxi Holding Kft. lett. A személyszállítással foglalkozó cég egy elektronikus számlázási rendszert dolgozott ki amellett, hogy bevezették a taxikártyát, fejlesztették saját weboldalukat a radiotaxi.hu-t, és elindítottak a www.etaxicsekk.hu honlapot. Ezenkívül bevezették a Taxiprogram nevű vállalatirányítási rendszert, a mobilos fizetést és az IP-alapú call centert, amely inviteles fejlesztés, továbbá létrehoztak még okostelefonos alkalmazást is, a gépkocsikat pedig felszerelték POS terminálokkal, amelyek lehetővé teszik a fent említett fizetési lehetőségeket, valamint a kommunikációt a gépkocsivezetőkkel, hiszen a megrendelések is a terminálra futnak be.

Az InnoMax díj harmadik, 70-250 fős vállalatokra fókuszáló kategóriájában az HBO Holding nyert. A csatorna HBO Go szolgáltatásával a meglévő és jövőbeli előfizetők számára lehetővé teszi, hogy a műsorokat nemcsak hagyományos televíziókon keresztül, hanem különböző internetképes készülékeken is nézhessék a felhasználók. Így az adást asztali számítógépeken, tableteken, okostelefonokon is követhetjük, ráadásul nem muszáj a programhoz igazodnunk, hanem több részletben, visszatekerve is megtekinthetjük a kívánt műsort. A rendszer plusz költség nélkül igénybe vehető előfizetői azonosítónk segítségével.

A HVG által felajánlott különdíjat immár második alkalommal a NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. nyerte humánügyviteli keretrendszere és az arra épülő munkaerő-menedzsment megoldásáért.

A telekommunikációs cég új, főként egyetemistákra fókuszáló InnoApps díja a legjobb telefonos alkalmazásokat méri össze, tematikától függően Szórakozz! és Ne szórakozz! kategóriában. Előbbit Bayrak Yusuf nyerte Csigavér című játékának kifejlesztésére: a Facebookra szánt játékban egy csigával kell különböző távokat megtennünk. A Ne szórakozz! kategória nyertese Cziva Gergely lett a testvérlapunkon, a Mobilarénán éppen a héten bemutatott iMenetrend alkalmazásával. Az Apple készülékekre szánt app segítségével megtudhatjuk, merre van a legközelebbi vonatállomás, tájékozódhatunk a menetrendről, olvashatjuk a vasúti híreket, hogy első kézből értesüljünk az esetleges balesetekről, és Facebookon posztolhatjuk éppen melyik járaton ülünk. Mint kiderült, a szoftver iránt már több cég érdeklődött, de a MÁV nincsen közöttük.

Azóta történt

Előzmények