Eredményt hirdetett az Invitel InnoMax Díj 2010 zsűrije

A díjat az idén is olyan kis- és közepes méretű vállalatok kapták, amelyek képesek voltak a saját szintjükön valami nagyot, újat, kiemelkedőt alkotni, amit érdemes példaként állítani mások elé, amire érdemes felhívni a közvélemény figyelmét is. Az InnoMax Díj idei újdonsága, az InnoApps pályázat, amelyben felsőoktatási intézmények hallgatói vehettek részt saját fejlesztésükkel.

Hirdetés

A pályázatok eredményének kihirdetésére és a díjak átadására az InnoMax Gálán került sor tegnap, a Művészetek Palotájában. A legjobb pályamunkákért járó díjakat Orosz Györgyi (FN.hu), dr. Kürti Sándor (Kürt Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Sarkadi Katalin (Invitel Zrt.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át a nyerteseknek.

„Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, aki az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke volt.

A két pályázatra összesen közel 60 különböző témájú pályamű érkezett, melyekből az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai: egy térképalapú internetes keresőmotor (GISDATA Kft.), egy közjegyzői hitelesítésre is alkalmas online távkonferencia vagy más néven hiteles elektronikus taggyűlés lebonyolítására kidolgozott megoldás (NetLock Kft.), valamint bérelhető, így kevésbé tőkeerős kkv-k számára is hozzáférhető humánerőforrás- és vállalatirányítási menedzsmentet biztosító üzleti szoftverek (NEXON Kft.).

Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a Car GPS elnevezésű iPhone-alkalmazás nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely segít megtalálni például a leparkolt autónkat vagy egyéb számunkra fontos és előzetesen bejelölt helyeket. A Szórakozz! kategória internetes szavazása a díjátadón zárult le, itt derült fény a nyertes kilétére, mely Kátai Imre József Mac platformra írt CoverWall alkalmazása lett. A pályázat Kürt különdíját egy egyszemélyes kertészettel foglalkozó mikrocég, az Mg Park nyerte.

Azóta történt

Előzmények