Az Invitel továbbra is intenzíven fejleszti hálózatát

A fejlesztés célja, hogy minél több előfizető számára nyújtsanak minőségi szolgáltatásokat a legmodernebb optikai- és mikrohullámú (üzleti célú) technológia segítségével. A program megvalósítása a következő időszakban újabb intenzív szakaszba lép: év végéig 18 városban, további háztartások tízezrei számára válnak elérhetővé a társaság szolgáltatásai. Ezzel a fejlesztéssel együtt az Invitel kevesebb mint három év alatt három és félszeresére (több mint 410 ezerre) növeli a nagy sávszélességű kapcsolattal elért körzetek lefedettségét.

Lakossági fejlesztések

A korábban már korszerűsített 323 ezer háztartás mellett az idén újabb, mintegy 25 ezer háztartás számára tették elérhetővé a széles sávú technológiát, illetve a teljesebb élményt nyújtó interaktív, digitális kábeltelevízió és IPTV, a jelenlegi 21 HD csatorna, vagy a korábbinál lényegesen gyorsabb internet kínálta előnyöket. A vállalat az év végéig további városokban (Esztergom, Vác, Szeged, Gyula, Szigethalom, Tököl, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Dunakeszi, valamint Püspökladány, Nádudvar, Báránd, Kaba, Kisújszállás, Balmazújváros, Kozármisleny, Fehérgyarmat és Heves településeken), több mint 63 ezer újabb ügyfél számára teszi elérhetővé magasabb minőségű szolgáltatásait. A legújabb technológiát képviselő optikai-alapú hálózatoknak (FTTx, Docsis 3.0) köszönhetően a nagy sávszélességű technológiával lefedett háztartások száma még az idén meghaladja a 410 ezret.

Üzleti fejlesztések

A hálózatfejlesztések kiemelt célja természetesen az is, hogy az Invitel minél több üzleti ügyfele számára tegye hozzáférhetővé infokommunikációs megoldásait. Így várhatóan 2015 márciusáig 10 új mikrohullámú technológiát alkalmazó fejállomást építenek ki Budapest és a nagyvárosok vállalkozásokkal sűrűn benépesült területeinek lefedéséhez. A cég azt is közölte, hogy céljuk, hogy ne csak a nagyobb városokban, hanem a kisebb településeken is hozzáférhetővé tegyék a legújabb infrastruktúrát és technológiákat.

Oktatás

A vállat társadalmi szerepvállalásában is elő kívánja segíteni a modern technológiák terjedését, ennek érdekében tovább bővítik az InnoMax programot. A társaság 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdet, melyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat. A „Gondolkodjunk közösen, együtt a jövőről!” mottóval induló új kategória célja, hogy olyan kreatív pályaművek megszületését segítse elő, melyek az infokommunikációnak az oktatásban, a tudás megszerzésében betöltött jövőbeni szerepét járják körbe. A nyertes intézmények közösségi tereikhez térítésmentes wifi-lefedést, vagy ezzel egyenértékű infokommunikációs szolgáltatást nyerhetnek az Inviteltől.

Azóta történt

Előzmények