Frissítve: Letölthető az Internet Explorer 8

Ahogy az sejthető volt, a Microsoft a MIX09 webfejlesztői konferencia idejére időzítve a Silverlight médiaplatform 3-as változatának bétája és az Expression Blend 3 webtervezői eszközcsomag bemutatásával egy időben jelentette be, hogy elérhető az Internet Explorer következő, már nagyon várt 8-as verziója.

A hivatalos bejelentést Dean Hachamovitch, a fejlesztői csapat vezetője teszi meg, helyi idő szerint ma délben, így a program a beszéd időpontjától kezdve, magyar idő szerint csütörtök este hattól lesz letölthető az IE 8 hivatalos honlapjáról. A közlemény szerint egyelőre 25 nyelven (így magyarul is), XP-re, Vistára és a Windows Serverre készített változatokban, 32, illetve 64 bites formában.

A Microsoft vezetője, Steve Ballmer szerint: „A fogyasztók pontosan tudják, hogy mit várnak egy böngészőtől: biztonságot, sebességet, felhasználóbarátságot. Az Internet Explorerrel mi olyan megoldást kínálunk, mellyel ők a szükséges információkat gyorsan megszerezhetik, és olyan védelmet nyújtunk, amelyet semelyik más böngésző sem képes.”

Az már az előzetesekből is látható volt, hogy a Microsoft fejlesztői  az eredeti ötletek megvalósítása mellett mindazokat a sikeres és népszerű eszközöket is beépítették az új verzióba, melyek a konkurensek esetében beváltak már, s – bár erről természetesen komoly viták folynak – sok szaklap véleménye, hogy az IE 8 mind sebességében, mind biztonságosságában legalábbis egyenrangú lesz versenytársaival.

Frissítve (17:28): az Internet Explorer 8 végleges változata magyar idő szerint 17 óra előtt néhány perccel elérhetővé vált a böngésző hivatalos (feljebb is linkelt) weboldalán.

Azóta történt

Előzmények