Intel-tanfolyamok a hazai felsőoktatásban

Tegnap a világ vezető félvezetőgyártó vállalata, az Intel megállapodott a magyar oktatási és gazdasági tárcával korábbi felsőoktatási együttműködésük kiterjesztéséről. A megállapodás értelmében a minisztériumok és a cég által támogatott – és a világon elsőként tavaly hazánkban elindított – Technology Entrepreneurship tanfolyamokat 2008-re a hazai egyetemek felében, 2009-re pedig 80 százalékában bevezetik.

A kétnapos Intel-tanfolyamok az egyetemek műszaki irányultságú karainak oktatóit célozzák meg, azzal a szándékkal, hogy a tanfolyamon elsajátított ismeretek az oktatói tananyagokba beépülve elősegítsék az egyetemi hallgatók vállalkozói képességekkel való felruházását. Eddig 40 magyar egyetemi oktató kapott lehetőséget arra, hogy a tanfolyam keretében megismerkedjen a Berkeley egyetem tananyagaival az intézmény két professzorának előadásain, a közeljövőben pedig további 100 tanár vehet majd részt a képzésen.

Bár a hazai leányvállalat által kiadott közlemény szerint a megállapodás ennél jóval tágabb és jelentősebb, például egyaránt érinti az általános, középiskolákat és a felsőoktatási intézményeket, valamint a célkitűzései között szerepel a tanár- és diákcsereprogramok előmozdítása és a magyar kutatási környezet fejlesztése is, ezekről az ambiciózusabb tervekről részletek nem láttak napvilágot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények