Várja a jelentkezőket az INFOmaraton

Április 13-án és 14-én 20 háromfős csapat méri össze informatikai tudását a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégiumban. Az INFOmaraton elsősorban 17 és 22 év közötti, az informatika iránt érdeklődő fiataloknak szól. Nem feltétel, hogy a nevezők informatikai tanulmányokat folytassanak, de a részvétel gondos felkészülést, kitartást és csapatszellemet igényel.

Az INFOmaraton 2012 két fordulóból áll. Március 22-én egy online elődöntőt rendeznek a versenyre benevező csapatoknak, akik közül a legjobb 20 kerül a gyulai döntőbe, ahol 24 órájuk lesz arra, hogy bizonyítsák informatikai rátermettségüket és a csapatmunkára való alkalmasságukat a komplett rendszerüzemeltetési feladatokban.

A verseny főszervezője, Szloboda Mihály kiemelte, hogy a megmérettetés nem titkolt célja „felhívni a figyelmet arra, hogy a piacképes szaktudást biztosító oktatásnak kiemelt szerepe van abban, hogy megőrizzük versenyképességünket, mely az ország egyik gazdasági alapját adja”.

A versenyen több millió forintnyi díjat osztanak ki a nyertesek között, az első csapat tagjai pedig 1-1 Xbox 360 játékkonzollal is gazdagabbak lesznek. A jelentkezési határidő március 19-e, nevezni a rendezvény weboldalán lehet.