Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és az IBM

A magyar kormány tegnap stratégiai megállapodást kötött az IBM Magyarországi Kft.-vel. A felek bejelentése szerint az együttműködés célja annak a kölcsönös bizalomra épülő párbeszédnek a megerősítése, amely továbbra is, hosszú távon is támogatja az IBM jelenlétét hazánkban. A dokumentumot a magyar kormány részéről Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, az IBM Magyarországi Kft. részéről pedig Veres Zsolt vezérigazgató írta alá.

Az IBM 77 éve alapította magyar képviseletét, ma a fővárosban és két vidéki telephelyen – Székesfehérváron és Vácon – van jelen az üzleti tanácsadásban, a szolgáltatói, mérnöki, szoftver- és hardverszakértői, disztribúciós és gyártási területeken.

A hivatalos közlemény szerint a megállapodás aláírásával az IBM a magyar kormány partnereként is megerősítette elkötelezettségét, hogy támogatja a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének javítását. A kormányzat az alkalmazottak képzését illető támogatások, jogszabályok kedvező alakítására törekszik.

ibm stratégiai megállapodás

A megállapodást a magyar kormány képviseletében aláíró Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta: „Egy olyan globális nagyvállalat, mint amilyen az IBM, amelynek tevékenysége középpontjában az innováció áll, nagyon sok ponton találkozik a magyar gazdagpolitika törekvéseivel. A sikeres Magyarország is a tudás, és a magasabb hozzáadott értékű termelés révén érhető el. Ezen az úton a ma aláírandó partnerségi megállapodás fontos mérföldkő.”

Mindkét fél kifejezte készségét a beszállítói láncot érintő helyi együttműködések ösztönzésére és fejlesztésére. „Az IBM befektetőként és IT-megoldások szállítójaként is megbízható partner kíván lenni egy hosszú távú, szilárd, kiegyensúlyozott együttműködésben, amely párbeszédre és bizalomra épül” – mondta Veres Zsolt, az IBM Magyarországi Kft. vezérigazgatója.

A megállapodás teljes szövegét a kormany.hu-n, a Nemzetgazdasági Minisztérium aloldalán tették közzé.

Azóta történt

Előzmények