IBM-szerver középvállalatoknak

Az IBM tegnap kikerekítette az eServer i5 sorozatú kiszolgálók kínálatát. A közepes méretű vállalatoknak szánt i5 550 – a pSeries sorozat megfelelő modelljéhez, a p550-hez hasonlóan – legfeljebb négy darab Power5 processzort támogat, betömve a kétprocesszoros i5 520 és az akár 16 chipet is foglalkoztatni képes i5 570 közötti lyukat családban.

Az új szerver – puritán felszereltséggel – 74 000 dolláros ártól indul: ezért két aktivált processzor, az i5/OS – korábban OS/400 néven ismert – operációs rendszer, valamint több OS futtatásának és a linuxos vagy windowsos Intel-szerverek menedzselésének képessége jár. Az i5 sorozatba tartozó kiszolgálókhoz hasonlóan az i5 550 is megvásárolható az éppen szükségesnél több processzorral. A chipek közül csak annyit aktiválnak, amennyire a felhasználó kezdetben igényt tart, a pihenő processzorok pedig szükség esetén bármikor bekapcsolhatók – ez a szolgáltatás az IBM-terminológiában a Capacity on Demand. A szunnyadó teljesítmény felélesztése chipenként 3700 dollárba és újabb operációsrendszer-licencbe kerül. Az i5 550-ekben alapkiépítésben két chip aktív.

A modellből két változat, a Solution és a Domino Edition lesz elérhető. Előbbit összetett vállalati it-feladatok ellátására, míg utóbbit a Domino e-mailrendszer konszolidációjára ajánlja az IBM. A kiszolgálók a jövő hónaptól lesznek megvásárolhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények